Újra lehet csónakázni Miskolctapolcán, hétvégén indul a szezon

Megosztás

A Barlangfürdő szomszédságában található Csónakázó-tó és az azt körülölelő park állapota már nem volt méltó egy turisztikai központhoz, ezért hatalmas fejlesztés történt a környéken. Ezen a hétvégén a tóban evezve, vagy éppen tekerve fedezhetjük fel a környéket.

A 628 millió forintból megvalósult beruházás segítségével felújították a Csónakázó-tavat körülölelő ősparkot, ahol új sétányokat alakítottak ki, és megtörtént a teljes közműhálózat felújítása is. A látogatók komfortérzetét új pihenőpadok, asztalok és szeméttárolók növelik. A területen az utcabútorok és a kandeláberek telepítése mellett növényeket ültettek, gyepesítettek, kertészeti és zöldterület-fenntartási munkákat is végeztek. És ne feledkezzünk meg a bronzból készült minifigurákról, amelyek a környék állatvilágát és nevezetességeit mutatják be a látogatóknak.

A Barlangfürdő mellett megújult Ősparkban – gyönyörű környezetben – található a Csónakázó-tó is, ami március 29-től ismét várja a kirándulókat egy vidám vízibiciklizésre, vagy egy kalandos csónakázásra.

A romantikus hangulatban érkezők különleges, baldachinnal díszített csónakban örökíthetik meg a felejthetetlen pillanatokat, legyen szó eljegyzési vagy esküvői fotózásról. A csónakkikötő hétköznap 11:00 – 17:30, hétvégén és ünnepnap 9:30 – 17:30 óra között lesz nyitva, tájékoztatta szerkesztőségünket a Városháza.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek